Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 18 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli GUNUN YEMEGI
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 1 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
Asya Yusof
Gönderildi 2/4/2004 17:37 (#62507)
Konu: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ

   Malzemeler :
500 gr barbunya
3 adet ince kıyılmış soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet havuç
2 adet kereviz
3 adet patates
3 adet domates
Tuz
1-10 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker





Hazırlanışı :
Barbunyaları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün iyice yıkayıp süzün ve bol suda haşlayın.Sebzeleri soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsağı ince dilimleyin. Bir tencereye yağı koyup kızdırın ve içine soğanı, sarımsağı ilave edip 2 dakika karıştırarak kavurun. Havucu ekleyip 1-2 dakika dahakavurun ve barbunyaları ilave edin. Domatesi, tuzu, suyu ve toz şekeri koyarak ağır ateşte yarım saat kaynatın. Soğutup üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin.

Malzemeler :
  5 adet domates
  1 kaşık domates salçası
  2 kaşık un
  1 kaşık yağ
  8 bardak et veya tavuk suyu
 

 



  Hazırlanışı :
Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.

KEŞKÜL

  Malzemeler
:

  8 bardak süt
  1 1/4 bardak toz şeker
  1 bardak hindistan cevizi tozu
  1 çay bardağı pirinç unu
  1 bardak iç badem
 Tuz


  Hazırlanışı :
Bir havana, iki üç defa da olmak üzere elinizdeki toz hindistan cevizi ile azar azar 1 çay bardağı sütü koyarak dövün. Toz hindistan cevizlerinin iyice ezilmesini sağlayın, sonra da toz hindistan cevizi olan sütü 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Sonra hindistan cevizli sütü bir tülbentten geçirerek başka bir tencereye aktardıktan sonra toz şekerle bir tutam tuzu katın ve sütü tekrar kaynamaya bırakın.

 BUGUN  SIZLERE YEMEK TARIFLERI VERDIM HADYIN AFIYET OLSUN BEN SU KEKULUN PAKETTE OLANUNU BULDUM TORONTADA BAKKALDA VE GAMZE ILE BIRLIKTE YAPTIK  COK HARIKA OLDU EVE GIDERKEN BIR PAKET ALIN TARIFI USTUNDE YAZIYOR COK GUZEL OLUYOR...
Yukarı
Handan Kamphuis
Gönderildi 2/4/2004 17:43 (#62510 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Onur Üyesi

Mesajlar: 11353
5000500010001001001002525
Bulunduğunuz yer: Calgary, Alberta, Kanada
Çocuk Sayısı: 6
Iyi ki geldin Asya  agzimizin tadi geldi seninle .
Yukarı
gulce68
Gönderildi 2/4/2004 17:49 (#62514 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Uzman Üye

Mesajlar: 1370
10001001001002525

Çocuk Sayısı: 1


Asya seni ve yemeklerini özlemişiz hoşgeldin:ohh:
Yukarı
rakkas
Gönderildi 2/4/2004 18:52 (#62526 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Onur Üyesi

Mesajlar: 3490
20001000100100100100252525
Bulunduğunuz yer: İstanbul
Çocuk Sayısı: 2
YA BENİM KARNIM ÇOK AÇ:kut:
Yukarı
nurbarış
Gönderildi 3/4/2004 11:36 (#62580 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Kıdemli Üye

Mesajlar: 904
500100100100100
Bulunduğunuz yer: ankara
Çocuk Sayısı: 1
Asyacım teşekkürler tarifler için.

Özlettin kendini .Nerelerdesin ?


zqx
Yukarı
Ebru Yetim
Gönderildi 3/4/2004 14:50 (#62617 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Onur Üyesi

Mesajlar: 14696
5000500020002000500100252525

Çocuk Sayısı: 2
  Çikolatalı Sufle
   

Çikolatalı Sufle

Tatlılar
 
  
 İçindekilerMiktarı
 Bitter çikolata100 gr
 Margarin
75 gr
 Pudra şekeri1 ç.kaşığı
 Un3 ç.kaşığı
 Tozşeker

4 ç.kaşığı
 Yumurta4 adet
 Vanilya1/2 paket
 Süt 2 su bardağı

Yapılışı :Sufle kalbını 10 gr. margarin ile yaglayip, pudra şekeri serpin. * Bir tencerede kalan 60 gr. margarini eritin, unu ekleyip hafif pembelesinceye kadar kavurun. Sicak sut ve tozşekeri ilave edin. Surekli karistirarak kaynayincaya kadar pisirin. Kaynamaya basladiktan sonra 1 dakika daha pisirip, altini kapatın. Hazirladiginiz kremayi arada bir karistirarak sogutun.Yumurtanin aklarini sarilarindan ayirin. (Yumurta aklarinin icinde sarisinin kalmamasina dikkat edin.) Çikolatayi rendeleyin. Soguyan kremaya yumurta sarilarini tek tek yedirin. Cikolata ve vanilyayi ekleyip karistirin.Baska bir kasede yumurta aklarini bir fiske tuzla kar haline gelinceye kadar cirpin. Cikolatali kremayi yumurta aklarina ilave edin. Krema ve aklari karistirirken kesinlikle cirpmayin, sadece alt ust edin. Aksi halde sufleniz kabarmaz.Karisimi yaglanmis kaliba dokun. Kalibi firin tepsisine koyun. 200 derece isitilmis firinda 10 dakika pisirin. Firinin isisini 160 dereceye indirip 15 dakika daha pisirin. Pisirme sirasinda firinin kapagini acmayin.Sufle firindan ciktiktan sonra uzerine pudra şekeri serpip, yaninda krema ile hemen servis yapin
Afiyet Olsun

Ben severek yapar ve yerdim.Malum diyetteyim çSadece resimlerine bakarak avunuyorum .Adapazarı'nda Sapanca gölü'n de  Dedeman gölevine sırf sufle için gidiyorduk.Kaybettiğim tarifi evde bulunca doğru markete gidip malzemelerini aldım ve yaptım.

Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 5/4/2004 02:52 (#62743 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1
İZMİR KÖFTESİ
  Malzemeler :
 500 gr. orta yağlı koyun kıyması

 3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz
    domates salçası
 4 adet patates
 3 çorba kaşığı margarin
 3 dilim ekmek içi
 1 adet soğan
 1/2 demet maydanoz
 Karabiber
 Tuz

  Hazırlanışı :
2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin.

Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin.

Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin.

Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun.

Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın.

Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin.

Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın

İÇ PİLAV    ( 6 kişilik )

  Malzemeler
:

 2 bardak pirinç

 3 bardak su veya et suyu
 7 çorba kaşığı margarin
 1 adet orta boy soğan
 1/2 çorba kaşığı toz şeker
 1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği

 1 çorba kaşığı şam fıstığı

 2 çorba kaşığı kuş üzümü
 1 demet dereotu
 Tarçın
 Yenibahar
 Karabiber
 Tuz

  Hazırlanışı :

Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı soyup doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın.

Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun.

Sonra da pirinçlere, sırasıyle karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin.

Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ ile birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.

HAVUÇLU KABAK SALATASI ( 2 kişilik )  

   Malzemeler
:

  3 adet havuç
  1 adet kabak
  1/2 çay bardağı sıvı yağ
  
1 dilim bayat ekmek
  1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  2 diş dövülmüş sarımsak
  1 çay bardağı süzme yoğurt
  1 çorba kaşığı sirke
  Kırmızıbiber

  Tuz

  Hazırlanışı :
Havuç ve kabağı rendeleyin. İçine sıvı yağı ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Ateşten alıp içine bayat ekmek, ceviz, sarımsak, yoğurt, sirke, tuz ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Sonra servis yapmak üzere kabınıza aktarın.

EKMEK KADAYIFI

  Malzemeler
:

 1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
 7 bardak su

  Şurubu :
 4 1/2 bardak toz şeker
 4 1/2 bardak su
 2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu


  Üstüne :
 2 lüle kaymak


  Hazırlanışı :
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.

Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.

pazartesi menusu  arkadslar afiyet olsun...
Yukarı
ozlem61
Gönderildi 5/4/2004 08:15 (#62750 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Onur Üyesi

Mesajlar: 7289
50002000100100252525
Bulunduğunuz yer: burdayım işte
Çocuk Sayısı: 2


Asya'cım............

hoşgeldin....özlemiştik seni.........iyi ki geldin.........:ohh: :ohh:
Yukarı
ÖGEDAY-TOLUY
Gönderildi 5/4/2004 08:55 (#62761 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Onur Üyesi

Mesajlar: 5904
5000500100100100100
Bulunduğunuz yer: TÜRKİYE
Çocuk Sayısı: 2
Asya hoşgeldin aramıza özledik seni  geldiğin belli oluyor döktürmüşsün yine  ama yaz geliyor biz rejimdeyiz
Yukarı
emreirem
Gönderildi 5/4/2004 09:31 (#62790 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Onur Üyesi

Mesajlar: 15814
500050005000500100100100
Bulunduğunuz yer: Ankara
Çocuk Sayısı: 2

Oh be Asya iyiki geldin. Valla senin güzel yemek tariflerini özlemiştik.

Şu barbunyalı pilakiyi denemem lazım.

Yukarı
Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 1 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Başka Foruma Geç :
Bu forumda arama yapmak için
Print edilebilir versiyon
Konuyu E-mail ile link olarak gönder

Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



(Bu siteye ait tüm cookieleri sil)