Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 2 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli GUNUN YEMEGI
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 2 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
TATLI
Gönderildi 5/4/2004 11:06 (#62837 - Cevapladığınız Konu : #62510)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



SEVERMİSİNİZ BİLMEM AMA SEMİZOTU ÇIKSIN DİYE BEKLİYORUUUUM.

Semizotu: Semizotu bol vitamin ve folik asit içerir. Yüksek oranda lifli yapısı ile sindirim sistemi için çok faydalıdır.


Satın alırken yapraklarının diri ve ezilmemiş olmasına dikkat edin. Temizleyip yıkadıktan sonra kapaklı bir kabın içinde buzdolabında bir hafta bekleyebilir.
Semizotunun binbir çeşit yemeği yapılır. Örneğin dilim domates ile birlikte nefis bir salata olurken, pirinç ve soğanla birlikte zeytinyağlısı yapılır. Sarımsaklı yoğurtla karıştırıp üzerine sızma zeytinyağ gezdirerek; hem meze, hem de salata gibi servis yapılabilir.
Yukarı
tuuba
Gönderildi 5/4/2004 11:10 (#62840 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Faal Üye

Mesajlar: 338
10010010025
Bulunduğunuz yer: izmir
Çocuk Sayısı: 1
semiz otunu bende çok severim hafta sonu yapmıştım zeytinyağlısını inanılmaz lezzetli oluyo tavsiye ederim
Yukarı
anofta
Gönderildi 5/4/2004 11:15 (#62843 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Uzman Üye

Mesajlar: 1824
1000500100100100
Bulunduğunuz yer: İstanbul
Çocuk Sayısı: 3

Sevgili Sine, biz sebze canavarı bir aile olduğumuzdan semizotuna da bu hafta merhaba dedik.

Yıkayıp temizledikten sonra sıvı yağda çevirdiğim soğanların üzerine ilave ettim.Çok az pişirdim, az su ile ve yoğurt ile servis yapınca çok nefis oldu.

İçine kıyma, et ve bulgur ya da pirinç de ilave ederek de pişirilebiliyor.Ya da çiğ hali ile yoğutla salatası da güzel oluyor.

Herkese bol sebzeli günler.

Yukarı
fındık
Gönderildi 5/4/2004 12:44 (#62921 - Cevapladığınız Konu : #62510)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Asil Üye

Mesajlar: 220
100100
Bulunduğunuz yer: ANKARA/TÜRKİYE
Çocuk Sayısı: 1
ASYA BUNE GÜZEL TARİFLER BAYILIRIM HEPSİNE TEŞEKKÜR:ohh:
Yukarı
gulce68
Gönderildi 5/4/2004 14:12 (#62976 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Uzman Üye

Mesajlar: 1370
10001001001002525

Çocuk Sayısı: 1


Semizotunun salatasını çok severim. Semizotlarının uçlarındaki taze bölgeyi alırım (kalanını yemek yaparım) Bol dövülmüş sarımsak,zeytinyağ ve limonla harmanlarım. Çok lezzetli oluyor ve çiğ yendiği için vitamini fazla kaybolmuyor.

Biraz sonra pazara gideceğim. Semizotuda almam lazım canımı çektirdiniz:)
Yukarı
DURUNAZ
Gönderildi 5/4/2004 14:32 (#62996 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Asil Üye

Mesajlar: 125
10025

Çocuk Sayısı: 1
arkadaşlar harika tarifleriniz için teşekkürler....ben de bir börek tarifi vereyim...
ne olur deneyin çok başarılı...

2 yufka
750 gr.süt
2 yumurta
yarım fincan sıvıyağ
1 paket dil peyniri
yufkaları 8 e bölüyoruz...sigara böreği yapar gibi....ve her bir parçanın içine 1 parça dil peyniri koyuyoruz...
derin bir borcamın içine sardığımız börekleri yerleştiriyoruz...sütü yumurtayı ve yağı iyice çırpıyoruz böreklerin üzerine döküyoruz...
dolapta 1 gün bekletiyoruz....(ki börekler bu malzemeyi iyice içine çeksin)
ertesi gün böreğimizi 180 derecede yaklaşık 1 saatte pişiriyoruz(yavaş pişmesinde fayda var..)
afiyet olsuuuuuun:ohh: :ohh:
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 5/4/2004 15:40 (#63033 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1
sine bende semiz otunu cok severim  hele onu ayni ispanak gibi pisiriyorum ustune yogurt ve yaninda kuru sogan olunca super oluyor bizim burada satilmiyor ama benim bir arkadsim vardi bahcesinde yetistiriyordu tohumunu zamninda getirtmis turkiyeden okadar lezzetli oluyorki her yil sag olsun bana bir pirisirimlik veriridi  bu yil o evden cikti yeni evinede henuz sanmiyorum diktigini bu  yil zor biraz bizim onu  yememiz.. ben birde ebegumecini cok severim oda cok sagliklidir...
Yukarı
TATLI
Gönderildi 5/4/2004 15:55 (#63039 - Cevapladığınız Konu : #62750)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Çocuk Sayısı: 1
BİZ ANKARALILAR BALIĞA HASRET OLUNCA MEVSİMİNİ DE TAKİP EDİYORUZ İSTER İSTEMEZ. AMA GENELDE BİLMEKTE FAYDA VAR, ANKARA DA SOMAN BALIĞI EPEYCE UCUZLADI .BİLİYORSUNUZ OMEGA EN ÇOK SOMON DA VAR, GÜZELCE AYIKLATILINCA KILÇIKSIZ, ÇOK LEZZETLİ VE ÇOCUKLAR İÇİN DE ÇOK YARARLI.

BALIKLARIN MEVSİMİ VE AYRICA OMEGA-3 VE OMEGA-6 HAKKINDA BİLGİ

Hangi ay hangi balık?

Ocak
Kefal, tekir, kırlangıç

Şubat
Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüşbalığı, midye

Mart
Levrek, kalkan, kefal, tekir, midye

Nisan
Kalkan, kılıçbalığı, kırlangıç, barbunya, mercan

Mayıs
Barbunya, istakoz, levrek, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya, karides

Haziran
Mercan, levrek, barbunya

Temmuz
Sardalya, istakoz, pavurya

Ağustos
Sardalya, izmarit, mercan, çingene palamutu

Eylül
Palamut, sardalya, kırlangıç

Ekim
Palamut, lüfer, mercan, hamsi

Kasım
Lüfer, istavrit, hamsi

Aralık
Lüfer, kırlangıç, torik, tekir

Omega yağ asitleri hangi besinlerde bulunuyor?

Omega-3 (Alfa linolenik asit): Yağlı balıklar ve deniz ürünleri (özellikle uskumru, sardalye, hamsi ve somon gibi) ceviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, mısır, mısır unu, keten tohumu yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor.




Uzmanların önerisi
* Haftada en az 2-3 kez balık yiyin. Balığı kızartmak yerine ızgara ya da buğulama olarak yemeyi tercih edin. Eğer ailenizde kalp hastalığı varsa Omega-3 içerikli bir beslenme alışkanlığı edinin ve bunu ömür boyu sürdürün. Dengeli omega yağ asidi alımı, sizi kalp krizi riskinden koruyacak.

* Hamileler ve süt veren anneler haftada 4-5 kez balık yemeli. Balık yemediği günler Omega-3 yağ asitlerini içeren besinleri almalı.

* Her sabah kahvaltıda 2-3 ceviz yiyin. Balık kadar olmasa da değerli bir Omega-3 kaynağı olan ceviz, kalbi koruyor ve beynin performansını artırıyor.

* Orta yaşlılar 'alzhemeir' hastalığından korunmak için bol bol balık yemeli. Bu mümkün değilse doktora danışarak balıkyağı hapları almalı.

Yukarı
TATLI
Gönderildi 5/4/2004 16:21 (#63072 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Çocuk Sayısı: 1
ARKADAŞLAR, SİTELERDE GÖRDÜĞÜM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM, ASLINDA HEPİMİZİN BİLDİĞİ ŞEYLER AMA AKILDAN ÇIKIVERİYOR İŞTE. SAĞLIKLI GÜZEL GÜNLER TEMENİLERİMLE.

Sorunlara göre beslenin
Hepimizin zaman zaman başına gelir. Beynimiz ve hormonlarımız bazen tatsız şakalar yapar; başımız ağrır, moralimiz bozulur, uykusuz geceler geçiririz ya da sürekli kendimizi yorgun hissederiz. Özellikle de havalar aşırı sıcak olunca vücudumuz bitkin düşer ve bu sorunlarla başedemez. Tüm bu rahatsızlıklarla savaşmanın yolu ise sağlıklı beslenmeden geçiyor. İşte sık sık karşılaştığımız sağlık sorunları ve tedavi edici besinler...


Uykusuzluk
Doğal bir gevşetici olan triptofan maddesi açısından zengin besinleri günlük öğünlerinizden eksik etmeyin. Yani muz, yumurta, tavuk, ekmek, pirinç, makarna, süt özellikle de peyniri... Gece yatmadan önce mutlaka 2 çay kaşığı bal ilave edilmiş 1 bardak süt için.



Yorgunluk
Konsantrasyon bozukluğu ya da sürekli yorgunluktan şikayetçiyseniz tuzlu yiyeceklerden vazgeçmeyin.



Kabızlık
Kepek ekmeği, sebze, meyve özellikle elmayı (kabuğu ile birlikte) hergün düzenli olarak yiyin.



Adet öncesi sendromu
Kişilik değişimi, konsantrasyon bozukluğu ve sinirlilik gibi sorunların yanısıra ortaya çıkan karın ve başağrılarının nedeni hormonal değişiklikler ve serotonin düzeyinin düşmesidir. Bu durumda bol karbonhidratlı makarna, pirinç ve ekmek gibi besinleri tüketmekte yarar var. Yağsız et, yumurta sarısı, kuru yemiş ve yeşil sebze gibi demir kaynağı besinleri sofranızdan eksik etmeyin. Aynı zamanda demir alımını kolaylaştıran C vitaminini de ihmal etmemeniz gerekiyor. Çilek, ahududu, yeşil biber ve kivi bu konuda en büyük yardımcılarınız.



Aşırı stres
Strese yol açan nedenlerden biri de vitamin eksikliğidir. Stresli zamanlarda sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlamak için C ve B vitaminlerine gereksinim duyulur. Özellikle B vitaminlerinin eksikliği önemli bir etken oluşturup stresle baş etme becerisini düşürür. Bu nedenle bol C ve B vitaminleri içeren meyve ve sebze yiyin. B grubu vitaminleri kaynağı olan karbonhidratlı besinlerin yanı sıra et, balık ve peynir gibi proteinli besinler tüketin. A ve C vitaminleri dışında bol licopen içeren domatesi ise her öğünde tüketmeye özen gösterin.


Depresyon
Mutluluk verici besinlerin başında bir parça çukulatadan daha iyisi yoktur.En az çikolata kadar muz da mutluluk veren besinlerdendir.Depresyon geçiriyorsanız hergün 1 muz yiyin.





Serinleten lezzet
Havalar ısınınca, hepimizin vazgeçilmez lezzeti olur dondurma. Onu serinleten bir tatlı olarak biliriz de; çoğumuz sağlığımız için çok yararlı maddeler içerdiğini bilmeyiz. Evet, dondurma protein, karbonhidrat ve yağın yanısıra A, C, D, E ve B grubu vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, demir ve çinko gibi mineralleri içeriyor. Peki bu denli besleyici olan dondurma tek başına bir öğün olabilir mi? Tabii. Meyve salatası eşliğinde yenirse öğle öğünü yerine geçebilir. Sanıldığı gibi fazla kilo da aldırmıyor. 100 gr meyveli dondurma 160-180 kalori, aynı miktar kaymaklı dondurma ise 200-250 kalori içeriyor.Bu nedenle pek çok sağlıklı zayıflama diyetlerinde dondurma önerilebiliyor.





Hamilelikte şişkinliğe son
Bebek bekleyen anne adaylarında bacaklardaki şişkinlik ve ağrılar çok sık rastlanan sağlık sorunlarından biri. Bu dönemde baş gösteren hormonal değişiklikler ve giderek büyüyen rahim, damarlara baskı yapıp kan dolaşımını engelliyor ve vücudun su tutmasına yani şişkinliğe yol açıyor. Bilinçli beslenme bu tür sorunları ortadan kaldırabilir. Öncelikle su tutma sorumlusu olan sodyum içerikli tuzu mümkün olduğunca azaltın. Sonra sodyumun etkilerini en aza indirgeyen potasyumlu besinlere ağırlık verin. Muz, erik, kayısı, kavun, şeftali ve patates gibi... Şişkinlik ayrıca yüksek tansiyon riskini artırabilir. Bu nedenle vücudun su tutmasını engelleyen magnezyum içerikli tahıl ve tuzsuz kuru yemişleri de sofranızdan eksik etmeyin.





Küçük yaşlarda beslenme alışkanlığı
Ağaç yaşken eğilir... Çocuğunuzu küçük yaşlardan itibaren bilinçli beslenmeye alıştırın.

* Öğün aralarında abur cuburla karnını doyurmasına izin vermeyin. Meyve, yoğurt veya tereyağlı, reçelli ekmek yedirin.

* Süt, yoğurt ve peyniri günlük beslenme programından eksik etmeyin. Çok değerli kalsiyum kaynağı olan süt ve sütlü ürünler düzenli olarak alındığında, olası osteoporoz riskini en aza indirger.

* Bol demir içeren besinleri yedirin. Büyüme çağındaki çocukları anemi riskinden uzaklaştırmak için et, kuru baklagil ve yumurtayı günlük beslenme programında dönüşümlü olarak kullanın.

* Tüm sebzeleri hafta boyunca değişimli olarak yedirin. Sevmediği sebzeyi ise makarna, pilav eşliğinde veya çorba içinde yedirin.

* Çok tatlı ya da çok tuzlu besinlere alıştırmayın, aksi halde çocuk büyüdükçe bu yanlış damak alışkanlığı da giderek büyüyecektir.

* Patates kızartması ya da gazozlu içecekler gibi yiyecekleri sofradan uzak tutun.

* Çocuğunuz sağlıklı ise, kilo ve boy açısından normal bir gelişme içindeyse az ya da çok yemesi konusunda endişelenmeyin.

* Sevmediği meyveleri dekoratif bir şekilde doğrayıp ona sunun. Yemek saatini zevkli bir alışkanlık haline getirin.





Erik sakinleştirir
Yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan erik, sinir sisteminden sindirim sistemine kadar pek çok derdin devası. Zengin B vitamini kaynağı bu meyve, sinirleri yatıştırır. Kansızlığa iyi gelir, kanı temizler. Böbrekleri dinlendirir, idrar yollarını ve bağırsakların sıkılaştırıcı kaslarının faaliyetlerini destekler. Bu nedenle ishal ve idrar tutukluğuna iyi gelir. Ayrıca ateş düşürücü özelliğe de sahip olan eriği hergün düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.



Kalsiyum zayıflatır
Yapılan araştırmalara göre kadınlar için son derece önemli olan kalsiyum, sayısız yararlarının yanısıra zayıflatıyor da. Dişleri güçlendiriyor, sırt ve romatizma ağrılarını önlüyor, sinir ve kas sistemi işlevini kolaylaştırıyor ve en önemlisi 50 yaş sonrası kadınlar için ciddi bir tehlike teşkil eden osteoporozu engelliyor. Süt, sütlü ürünler, yoğurt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagillerde bol miktarda bulunan kalsiyumun günlük ideal dozu yetişkin kadınlar için 800 mg. Hamile ya da menopoz dönemindeki kadınlar günde 1200 mg kalsiyum almalı. Bunun için hergün 2 su bardağı süt içmek yeterli. Ayrıca hergün 1 fincan çay içmeyi alışkanlık haline getirmek de yararlı. Çayın içeriğindeki isoflavonoid adlı madde, kalsiyum alımını kolaylaştırarak kemiklerin güçlenmesini sağlıyor. Özellikle 60 yaş üzeri kadınların günde 1 fincan çay içmesi son derece yararlı. Ancak, kalsiyum eksikliği söz konusu ise bu mineralin organizma tarafından özümsenmesini engelleyen kahve, çay, kepekli gıdalar ve tuz konusunda aşırıya kaçmamakta yarar var.
Yukarı
Handan Kamphuis
Gönderildi 5/4/2004 18:18 (#63134 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Onur Üyesi

Mesajlar: 11353
5000500010001001001002525
Bulunduğunuz yer: Calgary, Alberta, Kanada
Çocuk Sayısı: 6
Taze barbunya, kereviz, ekmek kadayifi, semiz otu, taze tuzlu su baliklari... Ne kadar hasret olduklarimiz varsa siralamissiniz. Cocukken burun kivirdigim yiyeceklere bu kadar hasret olacagim gelir miydi aklima.
Yukarı
Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 2 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Başka Foruma Geç :
Bu forumda arama yapmak için
Print edilebilir versiyon
Konuyu E-mail ile link olarak gönder

Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



(Bu siteye ait tüm cookieleri sil)