Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 1 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli GUNUN YEMEGI
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 3 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
ELAM
Gönderildi 5/4/2004 21:25 (#63152 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Asil Üye

Mesajlar: 220
100100
Bulunduğunuz yer: canada montreal rosemont
Çocuk Sayısı: 1
ne guzel butun bayanlar dokturmus yine bende yazarim bir kac tane sonra sevgilerr
Yukarı
yesil
Gönderildi 6/4/2004 01:03 (#63166 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Üye

Mesajlar: 20


Çocuk Sayısı: 1
ASYACIM TARIFLER HARIKA TESEKKUR EDERIZ INSAANLAH DEVAMIDA GELIR



:qs: :qs:
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 7/4/2004 07:08 (#63600 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

ok burada bugun sali ama bir saat sonra carsamba sabahi olucak  hepimiz is yerlerine kosusucaksiniz ve masa basinda is yerinde aksama ne yemegi yapsam diyeceksiniz  sizlere prtik kolay yemekler  yoluyorum afiyet olsun  eve gelir gelmez  hemen mutfaga girin evde nekadar sebzeniz varsa kulanin bu asgidaki tarifi yoluyorum ama evde bazi malzemelerinzi yoksa uzulmeyin ne varsa  siz bu ocaga koayana yada furuna koydunuz  banyo yapasiya yanina bir pilav yapasiya kadar bu yemek piser  benim furunumda bu yemek 45 dakikada pisiyor sizlerininkini bilemiyorum

Güveç

Porsiyon Adedi: 6 kişilik

İçindekilerÖlçü
Patates3 orta boy
Soğan2 orta boy
Domates3 orta boy
Yeşil biber4 orta boy
Taze fasulye2,5 su bardağı
Patlıcan1 küçük boy
Yeşil kabak1 orta boy
Kuşbaşı koyunetiYarım kilo
Taze bamya1 su bardağı
Sarmısak10 diş
MaydanozÇeyrek demet
Kara biberYarım tatlı kaşığı
TuzYarım tatlı kaşığı
Su (sıcak)1 su bardağı

Yapılışı

Sebzeleri yıkayın. Patates ve soğanı soyun. Domatesin ikisini, patates ve soğanı, dörder parçaya bölün. Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayırın. Patlıcanların saplarını kesin. Biber, fasulye, patlıcan ve kabağı 2 santimetre uzunlukta doğrayın. Eti güvecin dibine yayın. Üzerine doğranmış sebzeleri ve bamyayı yerleştirin. Sarımsağı soyun, sebzelerin aralarına serpin. Kalan domatesi yarım santimetre kalınlıkta, halka şeklinde doğrayın, karışımın üzerine yayın. Maydanoz yapraklarını, kara biber ve tuzu serpiştirin, suyu koyun, üzerini yağ geçirmez kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 90 dakika pişirin...Afiyet olsun.

buda bizim yorenin tatlisi bunu bizim evde rahmetli babam cok severdi bende ona cekmisim sanirim..

Kemal Paşa Tatlısı

Porsiyon adedi: 6 kişilik

İçindekilerÖlçü
Şeker1 2/3 su bardağı (300gr)
Su2 su bardağı
Limon suyu2 tatlı kaşığı
Un1 2/3 su bardağı(180gr)
KarbonatYarım tatlı kaşığı
Yumurta2 adet
Margarin5 yemek kaşığı
Beyaz peynir (tuzsuz.taze)5 kibrit kutusu

Yapılışı

Şekeri ve suyu tencereye koyun, 2-3 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocağı kapatın. Diğer yanda unu geniş bir kaba eleyin, 2 yemek kaşığını ayırın, una karbonatı katın, karıştırın, ortasını açın. Yumurtayı unun ortasına kırın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarini koyun, peyniri rendeleyin. Kenarlardan un alarak iyice karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın, düzgün bir karışım oluşana değin, 3-4 dakika yoğurun, onsekiz parçaya bölün. Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Her parçayı ayrılan undan kullanarak yuvarlayın, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan ılık şerbete atıp, 15 dakika kadar, yumuşayana değin kaynatın...Afiyet olsun.



Düzenleyen Asya Yusof 7/4/2004 07:09
Yukarı
DEMOŞ
Gönderildi 7/4/2004 10:52 (#63672 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Onur Üyesi

Mesajlar: 3070
200010002525

Çocuk Sayısı: 1
ELLERİNİZE SAĞLIK BAYANLAR YEMEKLERDE BİLGİLERDE HARİKA:qs:
Yukarı
sezen
Gönderildi 7/4/2004 11:52 (#63710 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Uzman Üye

Mesajlar: 1192
1000100252525
Bulunduğunuz yer: Afyon
Çocuk Sayısı: 2
Arkadaşlar ben brokoli, brüksel lahanası, ebe gümeci, enginarı nasıl yemeklerde kullanabilirim ve nasıl pişirebilirim tariflerini verirmisiniz...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 8/4/2004 06:19 (#63895 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Karnıyarık

GEREKLİ MALZEMELER (5 Kişilik)

  • 5 patlıcan
  • 3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
  • 250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı
  • 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
  • 200 gr (2 orta boy) soğan (piyaz doğranmış)
  • 200 gr kıyma
  • 300 gr konkase domates
  • 1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • taze çekilmiş karabiber
  • 5 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş, süsleme için)
  • 1 domates (dilimlenmiş, süsleme için)
  • 250 ml (1 su bardağı) et suyu veya su

(Resmin Üzerine Basarak Büyütünüz)

YAPILIŞI

      

  • Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin. Kabuklarını soyup, baş tarafından sonuna kadar derince çizin.
  • Bir kaba yarıya kadar su koyun. Tuzu karıştırın. Patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin Sonra yıkayıp, kurulayın.
  • Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Patlıcanları tavaya koyup, her iki yanı da, altın sarısı bir renk alıp patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar kızartın.
  • Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, kağıt peçete ya da mutfak havlusu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzdürün.
  • Fırınınızı 180 °C'ye getirip, ısıtın.
    Karnıyarığın harcını hazırlamak için, margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar sote edin.
  • Kıymayı ilave edip, birkaç dakika, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve birkaç dakika, domates suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.
  • Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın. Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara azırladığınız harcı doldurun. Domates dilimleri ve sivribiberleri harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin.
  • Et suyunu ya da suyu ilave edin. Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 bakika fırında pişirin.
  • Karnıyarıkları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, üzerlerine pişme suyunu 'gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.

Yeşil Salata

GEREKLİ MALZEMELER (8 Kişilik)  Süre: 25 dak.   1 Porsiyon 180 Kalori

  • 100 gr Semizotu
  • 1 Kıvırcık Marul
  • 1 Kırmızı Soğan
  • 100 gr Kurutulmuş Domates (hazır ürün)
  • 50 gr Dana Jambon
  • 100 gr Mantar
  • 5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
  • Tuz, Karabiber
  • 1 Çorba Kaşığı Kekik
  • 6 Çorba Kaşığı Sirke

(Resmin Üzerine Basarak Büyütünüz)

YAPILIŞI

  • Semizotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın. Marulu yıkayıp ayıklayıin ve büyük parçalar halinde doğrayın.
  • Semizotu ve marulu kapaklı bir kaba doldurup buzdolabında bekletin.
  • Bu arada soğanı soyup halkalar halinde doğrayın. Domates ve jambonu küçük küpler halinde doğrayın. Mantarları ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.
  • Bir tavada 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp jambonu hafifçe kavurun. mantarı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tavaya domatesi ekleyip kısa süre daha kavurun. Tavadaki karışımı bir kaseye alıp kalan yağ, sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kasenin üzerini kapatarak buzdolabında bekletin.
  • Servis yapmadan önce malzemelerin tamamını buzdolabından çıkarıp büyük bir servis kasesinde harmalayın.
  • Dilerseniz salatanın üzerini maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyin.
  • Öneri: Salatayı farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Karalahana, turp ve salatalık gibi malzemeler salatanıza lezzet katar.
    Ayrıca bir iki diş sarmısak salatanıza değişik bir tat verir.

Tulumba Tatlısı

GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)  
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 kahve fincanı su
  • 5 kahve fincanı un
  • 4 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Kızartmak için: Sıvıyağ
  • Şerbeti için :
  • 2 su bardağı su
  • 500 gram tozşeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

(Resmin Üzerine Basarak Büyütünüz)

YAPILIŞI

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Biriki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  • Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
  • Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
bunlarda yarinki yemekleriniz hanimlar hadiyin afiyet olsun
Yukarı
smile
Gönderildi 8/4/2004 11:13 (#63966 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Faal Üye

Mesajlar: 362
1001001002525
Bulunduğunuz yer: ankara
Çocuk Sayısı: 1
arkadaslar kuru dometesı salatalarda kullanırken bıraz suda bekletıp mı kullanmalıyız yoksa bekletmeden dırek mı?evde var kurutulmus domates ama nasıl kullanacagımı bır turlu tam kestıremıyorum:))
Yukarı
DEMOŞ
Gönderildi 8/4/2004 11:20 (#63969 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Onur Üyesi

Mesajlar: 3070
200010002525

Çocuk Sayısı: 1
ASYACIM ELLERİNE SAĞLIKTA UMARIM SEN HERGÜN BU YEMEKLERİ YAPMIYORSUNDUR
YOKSA SONUCLARINI DÜŞÜNEMİYORUM
Yukarı
TATLI
Gönderildi 8/4/2004 12:12 (#63986 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Çocuk Sayısı: 1
AYY YİNE KARNIMI ACIKTIRDINIZ, HALBUKİ SİMİT VE AYRAM YİYCEM ÖĞLEN
BEN BU TÜR YEMEKLERİ ANCA H.SONLARI YAPABİLİYORUM:kut:
Yukarı
SILAM
Gönderildi 8/4/2004 12:17 (#63989 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Kıdemli Üye

Mesajlar: 557
5002525
Bulunduğunuz yer: TÜRKİYE İSTANBUL KÜÇÜKYALI
Çocuk Sayısı: 1
HARİKA YEMEK TARİFLERİN İÇİN TEŞEKKÜRLER
Yukarı
Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 3 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Başka Foruma Geç :
Bu forumda arama yapmak için
Print edilebilir versiyon
Konuyu E-mail ile link olarak gönder

Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



(Bu siteye ait tüm cookieleri sil)