Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 1 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli GUNUN YEMEGI
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 5 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
Asya Yusof
Gönderildi 17/8/2004 19:59 (#99295 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

HUMMOS..

ben hummosu konserve nohuttan yapiyorum kaba olarak size tarifini vereyim cok lezzetli oluyor..

bir konserve nohut

2 dis sarmisak

uc yemek kasigi zeytin yagi

uc yemek kasigi limon suyu

1/2 yemek kasigi taboco sas yada aci biber sosu

1/2 yemek kasigi kimyon

1/2 yemek kasigi tuz

1/2 cup  tahan

ben bunlarin  hepsini bir robota koyup robottan geciriyorum cok lezzetli oluyor afiyet olsun ustunede birazcik garnis kavurma biraz kuzu eti ile susliyorum ve maydonoz afiye olsun..



Düzenleyen Asya Yusof 17/8/2004 20:03
Yukarı
ÖGEDAY-TOLUY
Gönderildi 18/8/2004 09:49 (#99368 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Onur Üyesi

Mesajlar: 5904
5000500100100100100
Bulunduğunuz yer: TÜRKİYE
Çocuk Sayısı: 2

Asya,

Sabah sabah ağzımın suyu aktı FAVA' ya ...

FAVA' ya bayılırım vede çok yaparım.

Biraz ağır oluyor bazı bünyelerde zehirlenme yapabiliyor dikkat etmek lazım.

Asya mutfak bilgilerine bayılıyorum senin evdekiler lezzet denizinde yüzüyorlardır eminim...

Yukarı
GuReL
Gönderildi 19/8/2004 10:22 (#99706 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Uzman Üye

Mesajlar: 1287
1000100100252525
Bulunduğunuz yer: bandırma
Çocuk Sayısı: 1
ellerinize sağlık arkadaşlar... çok güzel tarifler var. hangisini pişereceme şaşırdım... bir tarifte benden...

sini kebabı(arap kebabı)

--------------------------------------------------------------------------------

500 gram kıyma
yarım demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı köftelik bahar
isteğe göre tuz
kıyma maydanoz,salça,sarımsak ve baharatlarla yoğrulur fırın tepsisine yayılarak döşenir her tarafının aynı kalınlıkta olmasına dikkat edilir üzerine ince ince dilimlenen domates dizilir 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir sıcak olarak servis yapılır. lavaj ekmenle çok lezzetli oluyor. yada çekme ekmek yada pide diyeyim:) bulabilirseniz. afiyet olsun..
Yukarı
GuReL
Gönderildi 19/8/2004 11:08 (#99746 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Uzman Üye

Mesajlar: 1287
1000100100252525
Bulunduğunuz yer: bandırma
Çocuk Sayısı: 1
"Hardallı Pizza"
Malzemeler:175 gr. ekmek hamuru,1 çorba kaşığı hardal,200 gr. rendelenmiş kaşar, 2 tane domates,zeytinyağ,tuz,biber.

Hamuru yağlanmış fırın tepsisine daire şeklinde yayın,kenarlarını da pizza gibi kabartın. Hamurun zeminine hardalı yayın,sonra da kaşar peynirin yarısını yayın.Daha sonra domates dilimlerini koyun.tuz biber ekip geri kalan peyniri de yayıp,zeytinyağı gezdirin fırında 25 dk pişirin. Afiyet olsun
Püf noktaardal dediime bakmayın,eğer hardal sevmiyosanız ketçap da olur.Malzemeler çoğaltılabilir. Ayrıca hamurun kenarlarına yumurta sarısı ve biraz tere yağ sürerseniz kenarları kıtır olur
Yukarı
GuReL
Gönderildi 19/8/2004 11:09 (#99748 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Uzman Üye

Mesajlar: 1287
1000100100252525
Bulunduğunuz yer: bandırma
Çocuk Sayısı: 1

birde tatlı tarifi lazım demi:)

Su Muhallebisi

Şimdi gerçekten lezzetli ve çok kolay yapılan bi su muhallebisi tarifi...

"Su Muhallebisi"
Malzemelereyrek bardak un,3/4 bardak nişasta,yarım bardak pudra şekeri(isterserseniz biraz daha fazla olur),1 bardak su,4 bardak süt.

Yapılışı: Efendim,tüm malzemeyi bi tencerede,kısık ateşte sürekli olarak karıştırıyoruz. İyice koyulaşınca,düz bir tabağa alıyoruz.bırakın soğusun. üzerine pudra şekeri ve gül suyu koyuyoruz.isterseniz keserek servis yapın yada hepsini kendiniz yiyin.

Afiyet olsun
Yukarı
GuReL
Gönderildi 19/8/2004 11:11 (#99752 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Uzman Üye

Mesajlar: 1287
1000100100252525
Bulunduğunuz yer: bandırma
Çocuk Sayısı: 1
"Yumurtalı Süt Tatlısı"
Malzemeler:1kg süt,10 yımırta,5 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:10 yımırta,un ve şekeri geniş bir kapta yaklaşık 10-15 dk kadar çırpalım.İyice çırptıktan sonra sütü yavaşça karışıma döküyoruz(bu esnada karıştırmaya dewam).Daha sonra geniş bi fırın tepsisini yağlayın(donmuş yağ olsun. margarin vb.) karışımı tepsiye dökün,fırına verin. Üstü kızarınca alın. Üstü kızarıncaya kadar,2.5 bardak şekeri ve 4 bardak suyu şerbet haline gelene kadar kaynatalım(sürekli karıştırın ki yanmasın) muhallebi pişine şerbeti üstüne dökün ve soğumaya bırakın.Servise hazır. Afiyet olsun!
Yukarı
GuReL
Gönderildi 20/8/2004 02:03 (#100202 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Uzman Üye

Mesajlar: 1287
1000100100252525
Bulunduğunuz yer: bandırma
Çocuk Sayısı: 1
Mehşur Cağırtlak kebabı severmisiniz.

--------------------------------------------------------------------------------

Gaziantebin yemekleri arasında yer alan cağırtlak ((( Ciğer ))) kebabını anlatacağım umarım hoşunuza gider.

Malzemeler
Bir Takım Kuzu Ciğeri ((( Takımdan kastım Bütün Sakatat Kelle hariç)))
Baş sarımsak 1 adet
Yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,kırmızı biber , kimyon ve kuru sumak ekşisi
Bir baş Soğan
Bir demet Maydanoz
Bir adet domates
Bir Adet Limon
Yapılışı
Takım alınan kuzu ciğerinin içinden kara ciğeri alıyoruz, Kuşbaşı şeklinde doğranacak, Bir diş sarımsak ezilecek birazcık karabiber ile sıvı yağla birlikte doğranmış karaciğerin içine katılacak ve güzelce karıştırılıp şöyle 10 dakika bekletilecek.
Piyaz Yapımı
Bekletilme esnasında maydanoz yıkanıp suyu çekildikten sonra ince ince kıyılacak, Kuru soğan ince ince halka doğranacak, Domates Küçük küçük doğranacak ve tuz,Kuru sumak ekşisi katılarak karıştırılacak Piyazımız Hazır.

Dinlenen ciğerler şişlere saplanacak aralarına takım ciğerden alınan iç yağdan birer tike yağ saplanırsa lezzet verir((( Yağı yemeyenler piştikten sonra atabilir))) ciğerler alevsiz mangal ateşinde piştikten sonra lavaş ekmeğine çekilip üzerine piyaz atıldıktan sonra birazcıkta kimyon ve tuz ilavesiyle limon da sıkılırsa HIMMMM afiyet olsun.
takımdan kalan yürek ve böbrekler için de aynı tarifi yapabilirsiniz ama akciğer için kavurma tarifi var o sonra gelecek.

AFİYETLER OLSUN......

NOT:: Kara ciğerin içine bekletilirken Tuz atmayınız Tuzu Piştikten sonra atıyoruz...

Yukarı
GuReL
Gönderildi 21/8/2004 06:49 (#100838 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Uzman Üye

Mesajlar: 1287
1000100100252525
Bulunduğunuz yer: bandırma
Çocuk Sayısı: 1
antalya piyazı

500gr kuru fasulye
5-6 adet yumurta
2-3 adet domates
2-3 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak ve maydanoz
300-400 gr tahin
2 su bardağı sirke
bir gece önce ıslattığımız fasulyeleri haşlarız.başka bir tencerede yumurtalarıda haşlarız.domates ,biber,soğan ve maydanozu doğrarız,sarımsakları ezeriz.haşlanan yumurtalarıda doğrarız.geniş bir kapta ezdiğimiz sarımsakları tahinle karıştırırız daha sonra azar azar sirke ilave ederek karıştırmaya devam ederiz.haşlanan fasulyeleri ve doğradığımız malzemeyi geniş bir kapta hazırladığımız sosu ilave ederek karıştırız.istediğiniz zaman yiyebilirsiniz .önemli olan sosu hazırlamaktır yiyeceğiniz miktarı sosla karıştırarak taze tazede menüyü ayarlayabilirsiniz...
afiyet olsun.
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 1/9/2004 02:48 (#105356 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

evet bugun benim mutfagimda neler pisti onlarin tarifini vereyim gerci herkez biliyor tarif yazmama gerek yok

 ok menude bugun bir koca tencere yogurtlu,kestirmeli, sehriyeli, tavuk corbasi var

birde koca bir tencere  domatesli saganli sarmisakli ve baharatli yaptigim sosla karisik makarnamiz var,

birde patates,patlican,biber,kabak sogan kizartmasi ile kadin budu koftemiz var ustunude arzuya gore sarmisakli yogurt ve tomates kizarttim  ..

 hadiyin buyrun hep bereber yiyelim  gerci sizler bunu okudugunuzda orada sabah olucak belki sizlere bir fikir olur aksama yemek fikri..



Düzenleyen Asya Yusof 1/9/2004 02:50

Yukarı
berrak 73
Gönderildi 1/9/2004 07:59 (#105364 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Uzman Üye

Mesajlar: 1572
10005002525

Çocuk Sayısı: 1
ASYA VARYA SABAH SABAH AĞZIMIN SULARI AKTI YANİ , ÖZELLİKLE ŞU MAKARNAYA NASIL YAPIYORSUN SOSUNU BİR ANLATDA BİZDE ÖĞRENELİM BECERİKLİ ASYA HADİİİİ:pull:
Yukarı
Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 5 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Başka Foruma Geç :
Bu forumda arama yapmak için
Print edilebilir versiyon
Konuyu E-mail ile link olarak gönder

Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



(Bu siteye ait tüm cookieleri sil)