Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 8 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli GUNUN YEMEGI
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 6 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
Ece ve Oğlu
Gönderildi 1/9/2004 13:19 (#105441 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Asya
Pes diyorum :qs: Maşallah Yanaş biraz bi cimcik atayım da nazar değmesin wuer3
Yukarı
Sevdan
Gönderildi 1/9/2004 13:24 (#105443 - Cevapladığınız Konu : #105364)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Uzman Üye

Mesajlar: 1669
10005001002525
Bulunduğunuz yer: Bursa
Çocuk Sayısı: 1

Üffff kızlar varya üçmuşsunuz. Bune böyle yaaa. İnsanın hemen yapıp yiyesi geliyor.

Şiiiiit hadi bakalım kendinize gelin. Rejim olayı yani lütfen atlamayalım...

(Tarihler süper bu arada bilgsayarımı çektim birkaç tanesini)

Yukarı
Elif
Gönderildi 1/9/2004 13:36 (#105448 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Onur Üyesi

Mesajlar: 3704
20001000500100100
Bulunduğunuz yer: HoLLanda
Çocuk Sayısı: 1

Ben tarifleri okuyup sadece yutkunmakla yetinicem

(kimseye caktirmadan agzimin sularinida siliyorum bu arada )

Ellerinize saglik arkadaslar, hani birgun lazim olur diye yinede ben biryerlere kayit edeyim tarifleri

Yukarı
NİNO
Gönderildi 1/9/2004 15:23 (#105487 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Onur Üyesi

Mesajlar: 4077
20002000252525
Bulunduğunuz yer: istanbul
Çocuk Sayısı: 1
YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:pull:

YAPMAKISTIYORUM HEMENNNNNNNNNN
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 1/9/2004 20:52 (#105576 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

basakcigim gecenlerde gurel istemisti deyisik sos tarifleri onada yazmistim oradan kopyaliyorum senin icin ben bunu herseyde kulaniyorum cok kulanisli buz dolabinda tut istediginde kasik kasik cikart yada ufak kavonozlara yap simdi tam mevsimi bir yigin domates var benim son gunlerde alerjilerim cok azdigindan korkuyorum ciflige gidip domates toplamaga

bu zamanlarda acaip gozlerimden yaslar akiyor kasiniyior burun akiyor kasiniyor yuzum sisiyor halimi gorsen ve ben bu halde bile sos yapmayi dusnuyorum bak asgida sana kopyaliyorum..

eger azicik yapicaksan mesela bir kucuk kavanoz.

4-5 tane kizmizi etli domates soyulmus olmasi lazim .

 yine buyuk boy 2 tane sogon

5 dis sarmisak

bir tatli kasigi limon

 bir kac tane cok aci sivri biber eyer aci seviyorsaniz yok sevmiyorsaniz tatli biberde olabilir..

yarim- tatli kasigi kekik

yarim-tatli kasigi kara biber

tadina gore tuz.

cok az kiyilmis fesleyen

sanirim feslegenin diyer adida reyhan

yine yarim kasik zencefil tozu

 bunlarin hepsini karistiyorum soganlari guzelcene dogruyorum sarmisaklarida domatesleride bir tencereye butun baharatlarinida koyuyorum icine  bir bardak su koyuyorum ve orta ateste 45 dakika dipini tutturmadan kaynatiyorum son pistikten sonra tencereyi bir kenara  koyup sogumasini bekliyorumama ara sira tadina bak tuzu bahari iyimi agiz tadimi? cok kaynatma ki domatesleri erimesin  icinde gozuksun biberleride oyle  soguduktan sonra kuru bir kavonoza alip uzerine az yag koyuyorum ki uzeri kurumasin dolaba kaldiriyorum yiyecegimiz zamn  cok lezzetli oluyor..

 ben birde bunu kiyma ile  kavuruyorum once kiymayi kavuruyorum iyicene kiymanin kokusu ciktiktan sonra icine bu sosu koyuyorum..

 sonra bunlari pisiriyorum bu yaptigim ici bir kenera aliyorum diyer yanda bir domatesi kare kup kup dogruyorum ayni sekilde bir dolmalik biberde ve sogon.

 bunlari bir tepsi icine bosaltdigim tuzsuz naco cipslerinin ustune gezdiriyorum uzerine yaptigim ama sogumus kiylali sosumu koyuyorum onun ustunede bir mozzeralla peynirini rendeliyorum ustu iyicene ortsun sonra kizgin furinda 10 dakika  pisiriyorum ama cipsler kavrulmasin  sadece peyniri eriyip ustu hafif kizarana  kadar beklet..

sicak sicak misafirlerien yaptigin domates sasi yaninda ve varsa eritilmis mozralla peynir kucuk bir kapta yanlarina ve birde aci tursu biber ile serve yap  cok lezzetli oluyor. ve istedigin  turde makarnaya koyabiliyorsun  yada  bu sosu al tavaya koy azcik kaynattiktan sonra icine bir kac yumurta kir oda bir tur yemek oluyor  cok cesitli yemnekler yaparsin bu sos ile..

Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 1/9/2004 21:04 (#105577 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

 ar kadaslarim canlarim bugun benim mutfagimda pisen leri sasayim bakalim belki aksama yarin aksama yapaniniz olur..

 dunden makarnam var onun icin ne pilav nede makarna  yapicam ama yanina bir  tencere guvec var domatesli soganli kuzu etli bir buyuk guvec bunlarin hepsini cigden dogruyorum tuzunu kara biberini ve birde kimyonunu koyuyorum ve furinuma atiyorum bizim ocaklar sizlerinkinden farkli onun icin derecesini siz ayarlayin..

birde tatli olarak sutlac yapicam.. sutlacin tarifini asgiya koplayiliyorum herkeze afiyet olsun..

Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 1/9/2004 21:07 (#105578 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1
sutlac..

Malzemeler

1 kgr. süt
300 gr,Toz şeker
2 corba kasigi supye
ve ya pirinc unu
2,Kahve fincanı pirinç
Yarım çay kaşığı tuz
yarim cay kasigi vanilya

Hazirlanisi

Pirinci bol suda yikayin ve pişirin ve süzün. Ayrı bir kapta sütü kaynatıp, süzülmüş pirinçi şekeri vanilyayi tuzu ilave edin.Kaynadıktan sonra sübyeyi de ekleyip, ateşten alın. Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı keselere boşaltın.Fırın tepsisinin içine biraz su doldurun ve tepsiye kaseleri yerleştirin.300 Dereceli fırında 6 dakika pişirin.Fırın sütlaç piştikten sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın.Sübye yerine pirinç unu da kullanılabilir



Düzenleyen Asya Yusof 1/9/2004 21:08
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 1/9/2004 21:10 (#105579 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

isterseniz revanide yapabilirisniz arzuya gore onund size tarifini yoluyorum aksam yemekten sonra soyle balkonda yada bahcede tatli tabaklarinizi ve meyve sularinizi yada sodalarinizi yaninda alipta yemek bu tatlilari cok super olur..

Revani


 

Malzemeler

7 Adet yumurta
15 Çorba kaşığı tozşeker
15 Çorba kaşığı irmik
15 Çora kaşığı süt
15 Çorba kaşığı un
3 Paket kabartma tozu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbeti için
1 Litre su
1 Kilo tozşeker
1 Dilim limon

Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Hazirlanisi

Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın.Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin.Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin.Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın.Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın.50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin.Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın.Şeker ve suyu kaynatın.Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin.1-2 Dakika bu şekilde kaynatın.Sonra ılınması için bir kenarda bekletin.Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar bekletin.Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın

Afiyet OLsun



Düzenleyen Asya Yusof 4/9/2004 16:54
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 1/9/2004 21:16 (#105580 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

okey okey anladim  isten geldiniz yorgunsunuz bunlari kim yapicak demi ? haklisiniz ama bakin baska birsey buldum  eve giderken bir markette ugrayin ve su paketlerdeki kemal pasa tatlilarindan alin  mimmmm  ne cok ozledim ama burada yok.. ama sizde var bende hem kolay hem pratik yemek yaparken oda dolapta sogur :)..

Kemal Pasa


 

Malzemeler

50 Adet kemalpaşa tatlısı
2 litre Su
1.500gr toz şeker
yarim limon kabuguyla
Süslemek için : toz yesil fistik ve
hindistan cevizi kaymakta olabilir

Hazirlanisi

2 litre suyun içine şekeri ve limonu ilave ederek kaynatın.50 Adet kemalpaşa tatlısını içine atın ve 20 dakika pişirin.Bundan sonra ocaktan alıp, bir tepsiye dizin.Soğuduktan sonra üzerini kaymak yesil toz fistik hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet OLsun



Düzenleyen Asya Yusof 4/9/2004 16:53
Yukarı
ÖGEDAY-TOLUY
Gönderildi 2/9/2004 17:29 (#105909 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Onur Üyesi

Mesajlar: 5904
5000500100100100100
Bulunduğunuz yer: TÜRKİYE
Çocuk Sayısı: 2

Asya

Anladım amacını tabi sen hamilesin şimdilik kilo sorunu yok yemek serbest ama bizide zıvanadan çıkarıyorsun. Hayatım bu tarifler ne böyle yapmayacağım diyen çıkmaz herhalde...

Hadi canım sen hamilesin senimi kıracağız tamam tamam kızmıyorum sana bu akşam sütlac yaparım

Öyleyse hep beraber yaşasın yemek yemeeeeeeek

Yukarı
Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 6 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Başka Foruma Geç :
Bu forumda arama yapmak için
Print edilebilir versiyon
Konuyu E-mail ile link olarak gönder

Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



(Bu siteye ait tüm cookieleri sil)