Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 9 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli GUNUN YEMEGI
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 8 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
Furkan-Enes
Gönderildi 10/2/2005 17:02 (#172519 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Onur Üyesi

Mesajlar: 12825
50005000200050010010010025
Bulunduğunuz yer: Uzun İnce Bir Yoldayım...
Çocuk Sayısı: 3

BENİM bugün ki MENÜM;

MERCİMEK ÇORBASI;Yapılışını hepimiz biliyoruz sanırım...

KÖFTE-PATATES YEMEĞİ;

yarım kilo kıymaya 1 adet soğan rendele,

bayat ekmek,1 yumurta,tuz karabiber, köfte yap yağda pişir,

tencereye yağ ve salça koy,patatesleri iri iri doğra azıcık kavur,köfteleri ekle en üstede sivri biberleri boyuna ikiye bölerek yerleştir,

su ekle ve patatesler pişince yemek hazır

ETLİ NOHUT;

akşamdan ıslattığımız nohutu iyice haşlayın,

tencereye yağ ve 1 tatlı kaşığına yakın salça koy,

kuşbaşı etleri,yemeklik doğradığımız 1 adet soğanla  iyice kavur nohutu ekle tuz koy,

su ilave edip pişirmeye bırak...

VEEE EŞİMİN OLMAZSA OLMAZI PİLAV (NOHUTUN YANINA)

TATLI OLARAKTA ETİMEK TATLISI VAR.....

başka bir menüde görüşmek üzere



Düzenleyen Furkan-Enes 10/2/2005 17:04
Yukarı
BAŞAK
Gönderildi 10/2/2005 17:10 (#172525 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Onur Üyesi

Mesajlar: 4294
20002000100100252525
Bulunduğunuz yer: İstanbul
Çocuk Sayısı: 1
Hiç yemeğim yok 3 gündür kayınvalidemde yiyoruz
hazır yemeğe gitmek çok iyi oluyormuş

bu akşam evimde yemek istiyorum
eğer fikrim değişmezse

yeşil mercimek ve bulgur pilavı yapıcam :kahv:
lahmacun da olabilir aslında
Yukarı
NURÇİN
Gönderildi 10/2/2005 17:16 (#172531 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Kıdemli Üye

Mesajlar: 834
50010010010025
Bulunduğunuz yer: İstanbul Altıntepe
Çocuk Sayısı: 1
BAŞAK LAHMACUNU KENDİN Mİ YAPICAKSIN?:qs: :qs:
Yukarı
NİNO
Gönderildi 10/2/2005 17:24 (#172543 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI


Onur Üyesi

Mesajlar: 4077
20002000252525
Bulunduğunuz yer: istanbul
Çocuk Sayısı: 1

BU AKSAM ESİM YOK OYUZDEN MENU HAFIF:)

DOMATES CORBASI(KIZIMDA SEVDIGI ICIN ARPA SEHRIYELI)

ZEYTIN YAGLI PİRİNCLİ KABAK...

Yukarı
Ece ve Oğlu
Gönderildi 11/2/2005 14:32 (#173036 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Çocuk Sayısı: 1
Yasemin süpersin
Dün akşam yaptığın nohut bana fikir verdi..akşam çorba, taze fasulye yapacaktım ama eve geç gidince hemen buzluktaki nohuttan ve pilav yaptım bugünde rahatım

Kim düdüklü tencereyi icat etmişse önünde saygıyla eğiliyorum
Yukarı
BAŞAK
Gönderildi 11/2/2005 15:12 (#173057 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Onur Üyesi

Mesajlar: 4294
20002000100100252525
Bulunduğunuz yer: İstanbul
Çocuk Sayısı: 1
Nurçinciğim ben değil Üstadım Kebap yapıyor

Dün akşam lahmacun yemedik başka birşey söyledik
canınız çeker söylemeyeyim

Bu akşam itibariyle 2 gün yine yokum evde.
hehee ..:oops
Yukarı
serifesun
Gönderildi 18/2/2005 13:20 (#176531 - Cevapladığınız Konu : #62507)
Konu: RE: GUNUN YEMEGI



Kıdemli Üye

Mesajlar: 982
500100100100100252525
Bulunduğunuz yer: İSTANBUL/MERTER
Çocuk Sayısı: 1

 
Pekmez helvası
Hazırlama Süresi : 25 dk
Pişirme Süresi : 25 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

  • Hazırlanışı :
    * Tereyağını tavada kızdırıp unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Pekmez ve suyu bir kapta karıştırın. Azar azar una ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Cevizi ekleyin ve karıştırın.

    * Helva sıcakken kaşıkla şekil verip servis tabağına yerleştirin. Ilık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.
    Yukarı
    serifesun
    Gönderildi 18/2/2005 13:29 (#176547 - Cevapladığınız Konu : #62507)
    Konu: RE: GUNUN YEMEGI



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 982
    500100100100100252525
    Bulunduğunuz yer: İSTANBUL/MERTER
    Çocuk Sayısı: 1
    Karnabahar salatası

    Karnabahar salatası
    KAÇ KİŞİLİK: 6-8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:

  • 1 kg karnabahar
  • 2 kabak
  • 4 mantar
  • 4-5 diş sarımsak
  • 200 gr kıyma
  • 60 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 80 gr dilpeyniri
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Karnabaharı, sapları uzun kalacak şekilde çiçek çiçek ayırın. Tuzlu kaynar suda hafif haşlayıp süzün.

    * Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Sarımsakları soyun. Dilpeynirini minik küpler şeklinde doğrayın.

    * Bir kaşık margarini teflon tavada eritip sarımsak ve kıymayı sote edin. Kabak ve mantarı ekleyip 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatın ve mantar suyunu salıp çekinceye, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp galeta unu ve peyniri ilave edin.

    * Kalan margarini oda ısısında yumuşatıp çukur bir fırın kalıbına fırça ile sürün. Karnabaharın yarısından fazlasını çiçekleri altta ve sap kısımları üstte kalacak şekilde kalıbın dip ve kenarlarına yanyana dizin. Ortasına peynirin yarısını serpiştirip hazırladığınız kıymalı karışımı yayın. Kalan peyniri ilave edip üzerini kalan karnabaharla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin ve servis tabağına ters çevirip alın. Maydanozu kıyıp üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın.

  • Yukarı
    serifesun
    Gönderildi 18/2/2005 13:33 (#176552 - Cevapladığınız Konu : #62507)
    Konu: RE: GUNUN YEMEGI



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 982
    500100100100100252525
    Bulunduğunuz yer: İSTANBUL/MERTER
    Çocuk Sayısı: 1
    Fırında kıymalı lahana

    Fırında kıymalı lahana
    KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
    PİŞME SÜRESİ: 35 dk

    Malzemeler:

  • 1 küçük boy beyaz lahana
  • 250 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 45 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Tuz, karabiber
    Süsleme için:
  • Birkaç maydanoz yaprağı

    Hazırlanışı:
    * Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda suyu kaynatıp tuz ekleyin. Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin.

    * Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.

    * Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin. Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiş tirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

  • Yukarı
    serifesun
    Gönderildi 18/2/2005 13:37 (#176556 - Cevapladığınız Konu : #62507)
    Konu: RE: GUNUN YEMEGI



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 982
    500100100100100252525
    Bulunduğunuz yer: İSTANBUL/MERTER
    Çocuk Sayısı: 1
    Hamurla etin buluşması

    Balık, tavuk ve kırmızı et çeşitlerini hamurlarla bütünleştirerek lezzetli ve şık sunumlu tarifler hazırladık. Her biri doyurucu ve besleyici birer ana yemek özelliği taşıyan bu farklı tatları, özellikle misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz.

    Yukarı
    Geçeceğiniz sayfa : < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... >
    Görüntelediğiniz sayfa 8 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
    Başka Foruma Geç :
    Bu forumda arama yapmak için
    Print edilebilir versiyon
    Konuyu E-mail ile link olarak gönder

    Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

    Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
    Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

    Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



    (Bu siteye ait tüm cookieleri sil)