Bakla Çorbası

Bakla Çorbası

Malzemeler,

250 gram taze bakla

2 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım limonun suyu

10 su bardağı su

Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Baklaları bol suyla yıkayıp temizleyin.

Küçük parçalar halinde doğrayıp derin bir kaba alın.

Üzerine soğuk su ve limon suyunu ekleyip 15 dakika bekletin.

Sürenin sonunda baklaları süzün.

Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.

Üzerine baklaları ilave edip 5 dakika kavurun.

10 su bardağı suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın.

Ayrı bir kâsede; yumurta, un ve yoğurdu iyice karıştırın.

Kaynayan çorba tenceresinden 1 kepçe su alıp yoğurtlu karışıma ekleyin.

Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edip karıştırın.

Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.

Çorbanın kıvamı koyulaştığında tuzunu ekleyip ocaktan indirin.

Dereotu ya da maydanozla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.