Acılı Yufka Cipsleri

Acılı Yufka Cipsleri

Malzemeler,

2 adet yufka

1 yemek kaşığı acı biber salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Yarım çay kaşığı  kimyon

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet yumurta sarısı

Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Kâsede; biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, kimyon, pul biber ve tuzu karıştırın.

Birinci yufkayı düz bir zemine serin.

Yufkanın üzerine hazırladığınız salçalı karışımı sürün.

İkinci yufkayı sos sürdüğünüz yufkanın üzerine serin.

Yufkayı üçgen şekil elde edecek biçimde  kesin.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip yufka cipslerini tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp kırmızı toz biber serpin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında rengi  hafif değişinceye kadar pişirin.

Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.