Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye

Malzemeler,

125 gram margarin  (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvıyağ

2 adet yumurta

2 çay bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

1 paket sütlü çikolata

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına; margarin, sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu, toz şeker ve vanilyayı alıp karıştırın.

Yumuşak bir hamur elde  edinceye kadar un ekleyip yoğurun.

Fırın tepsisini yağlayın.

Hamuru tırtıl uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

Tepsiye parmak uzunluğunda hamur sıkın.

Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için kenarda  bekletin.

Ilınan kurabiyeleri servis tabağına alın.

Sütlü çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerinde gezdirin.

Çikolata donduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.